Hu Gb De    
MAGUNKRÓL
MAGUNKRÓL SÓSTÓGYÓGYFÜRDŐ PARKFÜRDŐ, AQUARIUS ÉLMÉNYFÜRDŐ ÉS TÓFÜRDŐ NYÍREGYHÁZI ÁLLATPARK SÓSTÓI MÚZEUMFALU
SZÁLLODA
SZOBÁK SZOBA ÁRLISTA AKCIÓS AJÁNLATOK EXCLUSIVE MASSZÁZS
ÉTTEREM
ÉTTEREM KONFERENCIA TEREM
GALÉRIA
SZÁLLODA ÉTTEREM KONFERENCIA TEREM
ONLINE SZOBAFOGLALÁS KAPCSOLAT

PARKFÜRDŐ, AQUARIUS ÉLMÉNYFÜRDŐ ÉS TÓFÜRDŐ

A Tófürdő a természetes tó partja. A Sóstói tó északi része a csónakázótó, a déli a tófürdő. Ennek partjára selymes Tisza-fövenyt terítettek, és 1930-ban megépítették a balatonfüredi fürdőházat idéző faépületet. A 2000 négyzetméteres parkosított területen egy gyógymedence (34 °C), és egy gyermek csúszdával és vízi gombával kialakított gyermekmedence várja a strandolókat. Éttermek, büfék, strand-röplabdapálya, vízicsúszda szolgálja az idelátogatók szórakozását és kényelmét. A sóstói víz gyógyerejéről már régen megbizonyosodtak.
A folyamatosan fejlődő fürdőkultúra viszont az 1950-es évek végén már olyan szintű volt, hogy az itteni szikes vizű tó már nem elégítette ki a lakosság igényeit. Ekkor fedezték fel, hogy a föld alatt hévíz rejlik, ugyanis a fúrások alkalmával 49-50 Celsius-fokos, jódos-brómos víz tört fel. Az erre alapozva kialakított Parkfürdő sokak számára jelent igazi enyhülést, felüdülést.

A Parkfürdő területén kialakított medencék minden korosztálynak alkalmas helyet biztosítanak a szórakozásra, sportolásra - 50 m-es versenyuszoda (26-27 °C), gyógyvizes élménymedence (32-34 °C), gyermekmedence (32-34 °C), gyógyvizes medence (36-38 °C), hideg vizes olasz medence (26- 28 °C), termálvizes tanmedence (32 °C), jakuzzi és sodrófolyosó.

Sóstógyógyfürdő legújabb attrakciója az Aquarius Élményfürdő. A Parkfürdő területén belül 1,7 hektáros telken 2005-ben épült meg az új fürdőkomplexum, amely ma már egész évben biztosítja a gyógyvíz és természetes gyógymódokra alapozott prevenciós, az egészség megőrzését szolgáló és wellness szolgáltatásait. A felnőttek és az idősebbek a termálvilág szolgáltatásait igénybe véve pihenhetnek, regenerálódhatnak. Itt beltéri és kültéri gyógyvizes medencéket alakítottak ki nyakzuhannyal, pezsgőággyal, hátmasszírozóval. A fiatalok részére élményvilág épült, ahol hullámmedence, vízfüggönnyel, barlanggal kiegészített vadvízi sodrófolyosó, és különböző óriáscsúszdák várják a legbátrabbakat. A legkisebbek a medencékkel, csúszdákkal, Inka romtemplommal, kincses szigettel és egyéb élményelemekkel kiegészített mesés gyermekvilágban érezhetik jól magukat.
 

 
 

 
Hu Gb De

Nyíregyháza első, exkluzív négycsillagos szállodája!
Hotelstars

Szt


Iratkozzon fel hírlevelünkre!